Profesionālajai izglītībai Valmierā 65 gadi

Profesionālajai izglītībai 65

Valmierā 8. jūnijā svinēja ievērojamu jubileju – 65 gadus profesionālajai izglītībai, šo gadu laikā profesionālās izglītības iestādes ir mainījušās un attīstījušās, tās ir bijušas zināmas ar dažādiem nosaukumiem: Valmieras Pārtikas ražotāju vidusskola, Valmieras 28. un 36. arodvidusskola, Valmieras Profesionālā vidusskola, Valmieras tehnikums un citas. Katrs no šiem posmiem ir devis savu ieguldījumu mūsu pilsētas, reģiona izglītībā un profesionālajā attīstībā. Svinības tika atzīmētas ar Valmieras tehnikuma salidojumu, kas pulcēja gan pirmajos gados skolojušos, gan mūsdienu Valmieras tehnikuma audzēkņus, absolventus un darbiniekus.

Vakara gaitā izskanēja daudzi stāsti par to, kā profesionālā izglītība Valmierā ir mainījusies un attīstījusies no pirmajiem absolventiem līdz mūsdienu tehnoloģijas apgūstošajiem studentiem. Valmieras tehnikums ir bijis un joprojām ir būtisks izglītības un profesionālās attīstības centrs reģionā, mūsdienās nodrošinot arī pieaugušo izglītību un veiksmīgi apliecinot savu veiktspēju starptautiskajā izglītības ekosistēmā.

Vēsturiski, atsaucoties Valmieras un Vidzemes uzņēmēju pieprasījumam, profesionālās izglītības iestādēm ir bijusi iespēja attīstīties un tās ir sagatavojušas kvalificētus speciālistus. AS “VALMIERAS STIKLAŠĶIEDRA”, SIA “VALPRO” un citi reģionālie uzņēmumi ir veicinājuši profesionālās izglītības attīstību Vidzemē.

Mūsdienās profesionālajai izglītībai ir nozīmīga loma vietējās ekonomikas stiprināšanā, nodrošinot darba tirgū pieprasītus speciālistus dažādās nozarēs – metālapstrādē, atjaunīgajā enerģijā, mehatronikā, programmēšanā un citās jomās. Tehnikuma absolventi ir pieprasīti un augsti novērtēti darbinieki, kas veicina inovāciju un ilgtspējīgu attīstību Valmierā un Vidzemē.

Pasākumā satikās gan esošie, gan bijušie darbinieki ,profesionālo izglītības iestāžu absolventi, kuri jau kļuvuši par veiksmīgiem uzņēmējiem vai talantīgiem sportistiem,  sadarbības partneri, kas dalījās atmiņās un pieredzē, stiprinot kopības sajūtu un veidojot jaunas draudzības saites.

Vakara gaitā viesi varēja izkalt savu piemiņas monētu, pusnaktī klātesošos priecēja uguns šovs “Fire Studio” izpildījumā, par ballītes atmosfēru un dejām  rūpējās “Ballīšu orķestris”.

Paldies, ka bijāt uz tikšanos nākamajos svētkos!

Foto: Klāvs Vasiļevskis

Informāciju sagatavoja:

Linda Riba,

Valmieras tehnikums