Sāksies jauna rūveniešu viktorīna “Satiec savu kaimiņu”

Sāksies jauna rūveniešu viktorīna “Satiec savu kaimiņu”

13.jūnijā ar rūveniešu viktorīnu “Satiec savu kaimiņu” Rūjienā atklās jaunu erudīcijas norišu ciklu, aicinot gan Rūjienas, gan ikvienu Valmieras novada un kaimiņu novadu iedzīvotāju piedalīties, uzzinot vairāk par Rūjienu un citam par citu.

Cik gadus Rūjienā jau skan “Tālavas taurētājs”? Kāpēc rūvenieši vardes sauc par kunnām? Kur Rūjienā atradās Panu grāvis? Šo un vēl daudz cita interesantā uzzini, piedaloties viktorīnā 13. jūnijā plkst. 18.00 Rūjienā, Rīgas ielas 8 pagalmā. Rūjienā tokš, kur ta’ citur? Nelabvēlīgu laikapstākļu gadījumā – Rūjienas Kultūras centrā.

Aicinām pieteikties komandas piecu cilvēku sastāvā līdz 12. jūnijam.

Vai arī zvanot Annai Paulai pa tālruni 26307570.

Viktorīnas jautājumi būs sadalīti vairākās kārtās. Katru kārtu veidos kāds cilvēks, organizācija vai iestāde no Rūjienas vai kaimiņu pilsētām. Pirmajā viktorīnā uzdevumus būs sagatavojuši:

  • Domeniko Karanna – zinātkārs 3. (nu jau 4.) klases skolēns, kurš noteikti pārsteigs arī Tevi ar savu entuziasmu par Rūjienas, Latvijas un pasaules vēstures jautājumiem. Un ko gan var zināt, varbūt gadās kāds jautājums arī Itālijas noskaņās?
  • Pūtēju orķestris “Tālavas taurētājs” – rūveniešu lepnums, kas cildina mūsu vārdu ne tikai Dziesmu un Deju svētkos, bet arī dažādos konkursos, kā arī priecē rūveniešus ar izciliem koncertiem. Daudziem atmiņā noteikti ir stāvovācijas nesenajā orķestra pavasara koncertā. Bet kādi instrumenti tur īsti skan? Cik gadu ir orķestrim? Ko mēs paši zinām par savu iemīļoto “Tālavas taurētāju”?
  • Eduards Dimitris – cieši saistīts gan ar amatierteātri “Vitrāža”, gan “Tālavas taurētāju”, gan dzeju, erudīciju un Rūjienas kultūras dzīvi kopumā. Eduards ir sagatavojis asprātīgus jautājumus, kas ne vienam vien liks gan palauzīt galvu, gan pasmaidīt par Rūvenu un rūveniešiem agrāk un tagad.
  • Līga Siliņa – ja godīgi, mums visiem ir paveicies, ka Līga šajā kārtā piedalās kā jautājumu veidotāja, nevis kā dalībniece, jo diezin vai atradīsies vēl kāds, kurš, pieceļoties kaut divos naktī, spēs aizvērtām acīm nosaukt visus vēsturiski ievērojamos rūveniešus alfabētiskā un hronoloģiskā secībā pēc dzimšanas gadiem un viņu adresēm. Bet bailēm nav pamata – tāds jautājums, visticamāk, mūs nesagaida.
  • Rūjienas pilsētas bibliotēka – jau sen zināms, ka bibliotēkas vairs nav tikai vieta grāmatu izsniegšanai. Bibliotēka ir sociāli svarīga tikšanās un kultūrvieta, kas spēj būt ļoti dažāda. Un Rūjienas pilsētas bibliotēkas radošā komanda tam ir labs piemērs. Rūveniet’, vai tu i ritīgs lasītāš’ va’ nav? (Lasītāju kartītes gan solīja par nepareizām atbildēm nost neņemt.)

Tas gan nebūs viss – gaidāmas arī citas jautājumu kārtas, kuras vēl paturēsim noslēpumā, lai jūs te vis’ pārāk nesamācās pirms laika.
Zinošākajām komandām – balvas! Tiekamies!

Ja jūti, ka Tev, Tavai organizācijai, kolektīvam vai iestādei jau ir padomā jautājumi, ar kuriem pārsteigt novadniekus, droši piesakies veidot kādu no viktorīnas kārtām kādā no nākamajām viktorīnām! Droši zvani Annai Paulai pa iepriekšminēto numuru.

Viktorīna ar Valmieras novada atbalstu ir viena no titula “Baltijas jūras reģiona kultūras pērle” norisēm, kā mērķis ir stiprināt vietējo kopienu caur dažādiem kultūras notikumiem.

Informāciju sagatavoja:
Anna Paula Gruzdiņa