Aicinām Mūrmuižas estrādē uz izrādi, uguns rituālu un zaļumballi!

Ielīgošana Mūrmuižā

Lai ieskandinātu vasaras skaistākos svētkus Jāņus, 22. jūnijā Mūrmuižas estrādē no plkst. 19.00 aicinām uz tradīcijām bagāto notikumu “Ielīgošana Mūrmuižā”. Gaiša, skanīga un dzīvespriecīga noskaņa būs Cēsu Teātra brīvdabas muzikālajā izrādē “Mucenieks un muceniece”. Par sendienās sakņota spēka piedzīvošanu, veicot Jāņuguns iedegšanas rituālu, rūpēsies Kauguru pagasta folkloras kopa “Stutes”. Savukārt lustēšanās zaļumballē būs grupas “Alianse” vadībā.

No plkst. 19.00 klātesošos priecēs Cēsu Teātris ar Ādolfa Alunāna dziesmuspēli vienā cēlienā “Mucenieks un muceniece”. Mūzikas autors ir Raimonds Pauls. Iestudējot Ā. Alunāna “Mucenieks un muceniece” dinamiskā, laikmetīgā veidā ar kustību, dziesmu un daudzveidīgu izrādes elementu spēli, Cēsu Teātris latviešu dramaturģijas klasikai piešķir jaunu skanējumu. Izrādes režisore – Edīte Siļķēna, dziesmas aranžējis un muzikālo pavadījumu veidojis Juris Krūze, kustību konsultants – Andis Kozaks.

Pēc izrādes par īpašu svētku gaisotni rūpēsies Kauguru pagasta folkloras kopa “Stutes”, aicinot kopā veikt ugunskura iedegšanas rituālu, lai savītos dabas un folkloras tradīciju enerģijas.

Vakara turpinājumā par lustēšanos zaļumballē rūpēsies grupa “Alianse”, spēlējot labi pazīstamas un zaļumballēs iemīļotas dziesmas, kas liks izkustēties jaunam un vecam, taisnam un līkam.

Rūpējoties par apmeklētāju garšas kārpiņām un pacilātu noskaņojumu, pasākuma laikā Mūrmuižas estrādē būs bufete.

Ieejas maksa: uz izrādi – 3 EUR; uz zaļumballi – 5 EUR.

Uz ielīgošanu Mūrmuižas estrādē “Ielīgošana Mūrmuižā” aicina Kauguru Kultūras nams.