Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Elektronikās mūzikas koncertvakars. Viņš un viņa

Elektronikās mūzikas koncertvakars. Viņš un viņa

Franču saksofonists, multiinstrumentālists un komponists Freds Ormēns /Fred Hormain/ ar mūziku no sava jaunākā albuma ”Spiritualité” mūs aizvilinās elektronikās mūzikas skaņu pasaulē, kas bagāta ar virtuozām saksofona improvizācijām.

Projektā piedalās latviešu saksofoniste un vijolniece Ilze Lejiņa, kura ar savu pieredzi akadēmiskajā un folk mūzikā ir vērtīgs pienesums Freda oriģinālmūzikai. Vairāki saksofoni, ģitāra un vijole, kokle un birbīne, elektronika un balss – tas viss veidos neparastu programmu stīgām un saksofonam.

Mūziķu sadarbība aizsākās 2011.gadā ar nosaukumu „Viņš un Viņa”,ar mērķi koncertēt katrā Latvijas novadā. 2014.gadā duets izdeva disku ar šādu pašu nosaukumu „Viņš un Viņa”, kurā dzirdamas oriģināldziesmas, gan arī franču šansoni neordinārā aranžējumā.

Franču mūziķis Freds Ormēns muzikālo profesionalitāti krājis, piedaloties daudzos projektos džeza, salsas, elektro un funk stilā gan Francijā, gan Eiropā. Par viņu saka — talantīgs un spontāns, improvizējot mūziķis jebkuru dzīves mirkli pārvērš maģiskā piedzīvojumā. 

Ilzi Lejiņu savukārt zinām kā vienu no pirmajām populārajām latviešu saksofonistēm Latvijā. Pabeigusi Madonas mūzikas skolu, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas koledžu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, Ilze sevi pilnveidoja studijās Dānijas Karaliskajā mūzikas akadēmijā un Nacionālajā mūzikas konservatorijā Montroijā Francijā. Muzicējot Rīgas saksofonu kvartetā, ieguvusi Lielo Mūzikas balvu, dibinājusi un vadījusi meiteņu saksofonu kvartetu n[ex]t. Ilze daudzus gadus bija saksofonu grupas koncertmeistare profesionālajā pūtēju orķestrī „Rīga”, spēlēja solo partijas Latvijas Nacionālajā simfoniskajā orķestrī un Latvijas Operas orķestrī. Kā saksofona pasniedzēja strādājusi mūzikas skolās Francijā un Luksemburgā. Šobrīd Ilze aktīvi koncertē duetā ar latviešu pianisti Ivetu Cālīti, popularizējot latviešu oriģinālmūziku saksofonam gan Latvijā, gan ārpus tās robežām.

Biļetes: Akustikā vai Biļešu paradīzē.