Naukšēnu pagastā izglābts mežā apmaldījies cilvēks

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 15.septembra plkst. 6.30 līdz 16. septembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigāde saņēma četrus izsaukumus – vienu uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem.

Šorīt plkst. 6.29 tika saņemts izsaukums uz Cēsu novada Zaubes pagastu, kur dega vieglā automašīna 10m2 platībā. Plkst. 7.45 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakar plkst. 17.55 tika saņemts izsaukums uz Valmieras novada Naukšēnu pagastu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, tika norādīts virziens izejai no meža un cilvēks tika atrasts. Plkst. 19.11 VUGD darbu notikuma vietā bija pabeidzis.

VUGD aicina cilvēkus, dodoties mežā, ņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo telefonu, lai nepieciešamības gadījumā var operatīvi informēt par nepieciešamo palīdzību un ar glābējiem apmainīties norādēm. Līdzās tam, dodoties mežā, nepieciešams ievērot zīmīgas vietas – grāvjus, lielus akmeņus, stigas u.c., kas var palīdzēt atrast atpakaļceļu.

Aizvadītajā diennaktī VUGD kopumā saņēma 45 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet vēl deviņi izsaukumi bija maldinājumi.