Adelīna Kārkliņa iegūst trešo vietu UCI BMX Challange pasaules čempionātā

Adelīna Kārkliņa

No 12. līdz 18. maijam ASV pilsētā Rokhilā norisinās UCI BMX Pasaules čempionāts, kur Latviju sacensībās pārstāvēt devušies kopumā 24 sportisti, tai skaitā BMX klubs “Tālava” un BMX klubs “Valmiera” sportisti.

Ceturtajā sacensību dienā par godalgām sacentās 15 un 16 gadīgo puišu un meiteņu grupu sportisti. Valmieras talantīgā sportiste Adelīna Kārkliņa sacensības iesāka ļoti pārliecinoši, svinot uzvaras visos trīs priekšbraucienos. Diemžēl sacensībās piepildījās prognoze par negaisu, un tiesneši, apzinoties riskus, lēma sacensības pārtraukt, rezultātus nosakot pēc priekšbraucieniem. Tas Adelīnai Kārkliņai nodrošināja augsto trešo vietu, kas ir sportistes karjeras līdz šim lielākais panākums.

2023. gadā Adelīna kļuva par Latvijas čempioni meiteņu 15+ vecuma grupā, izcīnīja 7. vietu Eiropas BMX čempionātā, 5. vietu pasaules čempionātā BMX riteņbraukšanā, un Valmieras novada sporta laureāta svinīgajā ceremonijā tika atzīta par aizvadītā gada “Uzlecošo zvaigzni”. Ticam, ka par sportisti dzirdēsim arī turpmāk!

Rīt, 17. maijā, gaidāmi starti Championship klašu braucējiem, kuru vidū ir vairāki Valmieras Sporta skolas Augstas klases sportistu sagatavošanas centra braucēji, Rinalds Jānis Kārkliņš, Mārtiņš Emīls Treimanis, Noa Rafaels Laake un sporta skolas BMX treneris Kristens Krīgers.

Aktuālajai sacensību informācijai var sekot līdzi ŠEIT.