Latvijas muzeju pārstāvji tiekas Valmierā

Latvijas muzeju pārstāvji tiekas Valmierā

Pirmdien, 13. maijā, Valmieras muzejā darba seminārā tikās Baltijas Muzeoloģijas skolas Latvijas muzeju pārstāvji. Viņi uzzināja plašāk par ekspozīcijas “de Woldemer” izveidi, diskutēja, sniedza vērtējumu un ieteikumus par pieredzēto un turpmākai sadarbībai. Viesi apmeklēja arī Valmieras muzeja atvērto krājumu un apskatīja mākslas izstādes.

Šī pēc ilgāka laika bija pirmā tikšanās Baltijas Muzeoloģijas skolas, kas šogad svin 20. gadadienu, Latvijas pārstāvjiem. Kā tikšanās vietu izvēloties Valmieras muzeja jauno ekspozīciju “de Woldemer”, speciālisti atsāk klātienes tikšanās pieredzes apmaiņai.

Valmieras muzeja ekspozīcijas “de Woldemer” ēka konkursā “Latvijas Būvniecības gada balva 2023” nominācijā “Jaunbūve – sabiedriska ēka” ieguva 1. vietu. Saņemts arī apbalvojums “Eksporta un inovācijas balva 2023” kategorijā “Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts”. Ekspozīcija “de Woldemer” ir arī Latvijas Muzeju biedrības Gada balvas 2024 laureātu vidū. Nesen saņemta ziņa, ka dizaina biroja H2E izveidotā Valmieras muzeja ekspozīcija “de Woldemer” iekļuvusi arī prestižā The One Club for Creativity konkursa “ADC Awards” finālistu vidū. Tā ir senākā balva, kas godina izcilību radošajās industrijās, tā tiks pasniegta jau 103. reizi.