Atpakaļ
Aktualitātes / Galerijas / Gardāko Valmieras salātu konkurss

Gardāko Valmieras salātu konkurss

11.05.2024

Šogad Valmieras salātiem – 55!

10. maijā Latvijas tirgotāju dienu laikā norisinājās Gardāko Valmieras salātu konkurss. Piecas Valmieras labāko pavāru komandas sacentās par degustētāju atzinību un oriģinālās Valmieras salātu receptes izcilāko atdarinājumu!
Degustētāji stājās garā rindā, lai noteiktu skatītāju simpātiju, žūrija pagatavotos salātus vērtēja pēc četriem kritērijiem, bija arī slepenais viesis – Ārijas kundze.
Uzvaras laurus plūca Kantīne B (Antra Lapiņa un Klinta Bērziņa), savukārt gardēžu simpātiju balvu ieguva kafejnīcas “Ahh-meat” saimnieks un šefpavārs Ahmets Baluts, piedāvājot Valmieras salātus turku gaumē.
Valmiermuižas alus virtuves pavārēm Ilzei Skujiņai un Vinetai Ločmelei (3. vieta), Venerandai Belajai (2. vieta), Ritai Polei no Drupaču lādes (Pateicība).
Valmieras salātu recepte dzīvo kopš 1969. gada, kad restorāna “Gauja” šefpavāre Ruta Bušmane meistarīgi salika kopā Valmieras salātu sastāvdaļas. Laika pārbaudi izturējusī recepte ir iecienīta arī šodien Valmieras restorānos un kafejnīcās un, protams, arī pilsētnieku virtuvēs. Katram valmierietim ir sava Valmieras salātu recepte. Tie ir vienkārši, sātīgi un garšīgi un ieņem stabilu vietu ikdienas un svētku ēdienkartē.