Valmieras 5. vidusskola uzņem Halles ģimnāzijas skolēnus

Halles ģimnāzijas skolēni Valmierā

No 8. līdz 12. aprīlim Valmieras 5. vidusskola pieredzes apmaiņā uzņem Halles ģimnāzijas (Vestfālene, Vācija) skolēnus, iepazīstinot ne vien ar mācību procesu, bet arī Latviju un latviešu kultūru, tradīcijām un valodu.


Valmieru un sadraudzības pilsētu Halli vieno sadraudzības saites, kas iestiepjas vairākās desmitgadēs. 9. aprīlī Valmieras novada pašvaldībā aizvadīta Halles ģimnāzijas skolēnu un pedagogu oficiāla pieņemšana pie Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētāja Jāņa Baika, kurš ciemiņus iepazīstināja ar pašvaldības darbu, novada attīstības plāniem un aktuālo uzņēmējdarbībā, sportā, kultūrā un izglītībā.


Pa ceļam no lidostas uz Valmieru ciemiņiem parādīta Rīgas vecpilsēta ar jūgendstila arhitektūru, Sigulda un bobsleja trase, kā arī aizvadīta nūjošanas nodarbība Vidzemes akmeņainajā jūrmalā – no Ķurmraga līdz Veczemju klintīm. Halles draugu turpmākajos plānos ir Valmieras koprades darbnīcā DARE apmeklējums, kur paredzēta audumu apdrukas darbnīca, Valmieras muzeja ekspozīcijas “de Woldemer” apskate un Valmieras vēstures izzināšana, kā arī Dikļu kā Dziesmu svētku šūpuļa kultūrvēsturiskā iepazīšana un Neikenkalna dabas koncertzāles apskate.


Skolēni Valmieras 5. vidusskolā piedalās arī vairākās mācību stundās – latviešu, angļu un vācu valodā, datorikā un ķīmijā. Savukārt Halles ģimnāzijas skolēnus pavadošais pedagogs angļu valodas nodarbībā vidusskolas vecumposma jauniešiem pastāstīja par vācu tradīcijām. Tāpat skolēni piedalīsies latviešu tautisko deju nodarbībā un dosies uz Valmieras Mūzikas skolu, lai iepazītos ar etno kokles skanējumu.


Lai skolēniem jauniem iespaidiem un zināšanām piepildīts Valmierā un Valmieras novadā pavadītais laiks!