Valmierā notiks mācību semināri kultūras un radošā sektora pārstāvjiem

Valmierā notiks mācību semināri kultūras un radošā sektora pārstāvjiem

Latvijas Kultūras akadēmija kopā ar Bulgārijas Nacionālo skatuves un kino mākslas akadēmiju ir sagatavojusi mācību semināru ciklu “Sadarbība un inovācijas: radošā potenciāla veicināšana reģionos” kultūras un radošā sektora pārstāvjiem, kas notiks Valmierā klātienē un tiešsaistē 2024. gada 24.-25.aprīlī.

Semināri tiek rīkoti starptautiskā pētniecības projekta “IN SITU: Vietas unikalitātē balstītas kultūras un radošo industriju inovācijas ne-urbānās teritorijās” ietvaros ar programmas “Apvārsnis Eiropa” atbalstu.

Semināra dalībniekiem būs iespēja pilnveidot savas zināšanas par sadarbības veidošanu un Eiropas Savienības finansējuma piesaisti, sava radošā piedāvājuma pozicionēšanu caur stāstu veidošanu, kā arī uzlabot tīklošanās prasmes.

Semināru programma

24.aprīlī “Stāstu veidošana, auditoriji un mediji”:

  • Plkst. 9.30-11.00 Auditorijas iesaistīšanas meistarība: stāstu stāstīšanas spēks – Ema Konstantinova (Bulgārijas Nacionālā skatuves un kino mākslas akadēmija)
  • Plkst. 11.30-13.00 Stāsts kā pieredze: interaktivitātes veidošana un pareizā medija izvēle – Elizabete Palasiosa (Latvijas Kultūras akadēmija/Story Hub)

25.aprīlī “Inovāciju un uzņēmējdarbības pieeja. Finansējuma apguve, stratēģiskā sadarbība un tīklošanās”:

  • Plkst. 9.30-11.00 Pārmaiņu veicināšana: sociālā uzņēmējdarbība un ilgtspējīgi darbības modeļi reģionos – Ieva Zemīte (Latvijas Kultūras akadēmija) un Lidija Varbanova (Bulgārijas Nacionālā skatuves un kino mākslas akadēmija)
  • Plkst. 11.30-13.00 Veiksmīgi ES finansējuma pieteikumi un ieņēmumu avotu dažādošana: padomi un gūtā pieredze – Lidija Varbanova (Bulgārijas Nacionālā skatuves un kino mākslas akadēmija)
  • Plkst. 14.00-15.30 Stratēģiskās sadarbības veicināšana ne-urbānās teritorijās: starptautiskā un vietējā prakse – Lidija Varbanova (Bulgārijas Nacionālā skatuves un kino mākslas akadēmija)
  • Plkst.16.00-17.30 Tīklošanās māksla: padomi attiecību veidošanai vietējā un starptautiskā mērogā – Ilona Asare (Latvijas Kultūras akadēmija) un Liene Jakobsone (Valmieras novada Kultūras pārvalde).

Semināri klātienē notiks Valmieras muzejā Bruņinieku ielā 1, Valmierā. Semināru darba valoda – angļu.

Līdzdalībai izvēlētajos semināros nepieciešama iepriekšēja reģistrācija, aizpildot pieteikumu tiešsaistē.

Dalība semināros ir bez maksas, un dalībnieki varēs saņemt apliecības par semināra tēmu apguvi.

Informāciju sagatavoja:
Laura Brutāne, LKA projektu koordinatore