Pērnavas apriņķa pašvaldību pārstāvji gūst pieredzi Valmierā

5. aprīlī Valmieras novada pašvaldībā uzņēmām Pērnavas apriņķa pašvaldību pārstāvjus, kuri sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu pieredzes apmaiņas nolūkā apmeklēja vairākas pilsētas Vidzemē. Valmiera bija noslēdzošais pieturpunkts trīs dienu ilgai vizītei – iepriekš ciemiņi no Pērnavas apriņķa pašvaldībām apmeklēja arī Cēsis un Limbažus. 

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks viesiem pastāstīja par Valmieras novadu, paveiktajiem un plānotajiem attīstības projektiem, aktuālo uzņēmējdarbībā, sportā, kultūrā un izglītībā. Pērnavas delegācija tika iepazīstināta arī ar Valmieras Industriālā parka attīstību, tajā uzsākto infrastruktūras izveidi. 

Valmieras novada Kultūras pārvaldes vadītājs Toms Upners un Valmieras novada galvenā arhitekte Zanda Lapsa kolēģus no Pērnavas apriņķa iepazīstināja ar laikmetīgās mākslas centru “Kurtuve”, kas, kamēr norisinās Valmieras teātra pārbūve, šobrīd ir mājvieta Valmieras teātrim. Savukārt Valmieras muzeja Vēstures nodaļas vadītāja, direktores vietniece zinātniskajā darbā Liene Rokpelne viesiem demonstrēja, kā atslēgt Valmieras vēsturi ekspozīcijā “de Woldemer”. 

Vizītes noslēgumā Pērnavas viesi apmeklēja Valmiermuižas alus darītavu, uzzinot vairāk par uzņēmumu un miestiņa brūvēšanas procesu.