Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Tekstilmozaīkas darbu izstāde “Pavasaris”

Tekstilmozaīkas darbu izstāde “Pavasaris”

Inta Amoliņa

No 4. līdz 30.aprīlim Rūjienas Tautskolā tekstilmākslinieces Intas Amoliņas tekstilmozaīkas darbu izstāde “Pavasaris” 4.aprīlī pl.17.00 izstādes atklāšana un meistarklase I. Amoliņas un I. Mendziņas vadībā “Apģērba dekora darināšana tekstilmozaīkas tehnikā” ar Brother šujmašīnām.

Izstāde sniedz iespēju ieraudzīt tekstilmākslas daudzveidību, īpaši izceļot šīs nozares tehniku – tekstilmozaīku.

Izstādē redzamie darbi tapuši laikā no 1992. līdz 2023.gadam. Mākslinieces darbi ir gan lieli gultas pārklāji, gan sienas dekori, kas iekļauj dažādas auduma apstrādes tehnikas – batiku, izšūšanu, apgleznošanu un apdruku.

“Tekstilmāksla ir spēle ar auduma blīvumu, struktūru, krāsu, spīdumu un tā apstrādi – batiku, apdruku, izšuvumu, apgleznošanu. Tā ir liela draudzība ar audumu un diegiem”, tā Inta Amoliņa.

Daba ir mākslinieces iedvesmas avots, kas realizējas ģeometriskās kompozīcijās. Daļa no izstādē apskatāmām tekstilijām ir tonāli piesātināti, ģeometriskās formās balstīti tekstilmozīkas mākslas darbi, kas bagātina Latvijas tekstilmākslas kopainu jau 30 gadu garumā. Intas Amoliņas darbi atrodas Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, kā arī citos muzejos un privātkolekcijās.

Inta Amoliņa no 1997. līdz 2018. gadam bija Latvijas Mākslas akadēmijas Modes dizaina nodaļas docente, kā arī vairāku jauno modes mākslinieku un dizaineru konkursu žūrijas locekle. Mākslinieces darbi eksponēti izstādēs Beļģijā, Francijā, Igaunijā, Lielbritānijā, Igaunijā, Lietuvā, Nīderlandē un Vācijā.