Valmieras regbija klubs “Fēnikss” dodas uz pārbaudes spēlēm Spānijā

Valmieras regbija klubs “Fēnikss” dodas uz pārbaudes spēlēm Spānijā

Pirms 2024. gada Latvijas un Baltijas regbija čempionāta, kas sāksies aprīļa beigās, Valmieras regbisti dosies uz Spānijas pilsētu Zaragozu, lai no 13. līdz 20. martam spēlētu divas pārbaudes spēles pret vietējā kluba ar līdzīgu nosaukumu – Fénix Club de Rugby Zaragoza komandām.

Spānijas vārds regbijā ir labi zināms Eiropas un Pasaules mērogā. Spānijas vīriešu regbija valstsvienība šobrīd atrodas 20. vietā (Latvija – 59. vietā) Pasaules reitingā un, lai arī bija izcīnījusi tiesības piedalīties nupat notikušajā Pasaules kausā regbijā, kas norisinājās dažādās Francijas pilsētās, juridisku iemeslu dēļ piedalīties tajā nevarēja. Mums ir izdevies izveidot sadarbību ar vietējo regbija klubu, kurā kopā ir ap 400 regbija spēlētāju un kurš būtu gatavs mūs uzņemt treniņnometnes aizvadīšanai.

Regbija klubs “Valmieras Fēnikss” ir dibināts 2008. gadā un kopš tā dibināšanas ir nesis Valmieras, tās novada un arī Latvijas vārdu, ik gadu piedaloties Latvijas un Baltijas meistarsacīkstēs, spēlējot gan klasisko regbiju-15, gan olimpisko spēļu programmā esošo regbiju-7. Tāpat klubs ir aizvadījis dažus īpašus turnīrus arī ārpus Latvijas – studentu spēlēs SELL Tartu, Igaunijā 2014. gadā (pārstāvot Vidzemes Augstskolu) un sadraudzības kausa izcīņā Tbilisi un Telavi pilsētās Gruzijā 2018. gadā. Kā nozīmīgākos kluba sasniegumus varam minēt Latvijas čempionāta bronzas medaļu izcīnīšana 2021. un 2023. gadā regbijā-15. Tāpat ne mazāk lepojamies ar spēlētāju individuālajiem sasniegumiem – ik gadu kluba spēlētāji tiek iekļauti Latvijas nacionālo valstsvienību sastāvos dažādās vecuma grupās.

Mūsu klubs vieno aktīvus amatierus vecumā no 18 līdz 53 gadiem gan no Valmieras, gan citām pilsētām. Regbijs ir spēle, kas ne tikai veicina veiklību un spēku, bet attīsta arī sadarbību un māca cieņu. Ne par velti to pasaulē dēvē par huligānu spēli džentlmeņiem. Protams, tā ir arī lieliska investīcija sabiedrības veselībā. Šīs vērtības cenšamies attīstīt un arī nodot tālāk jaunajai paaudzei.

Ar savu braucienu cenšamies pievērst savu sekotāju uzmanību jauniešiem ar autiskā spektra traucējumiem. Mēs sadarbojamies ar biedrību “Nepaliec viens” un tās projektiem: “Atver durvis Betānijā” un “Pagalms”.

Kluba gaitām iespējams sekot Facebook lapā.

Mūsu sekotājiem ir iespēja atbalstīt mūsu kluba braucienu uz Spāniju.

No sirds pateicamies mūsu pašreizējiem atbalstītājiem, jo īpaši SIA LG MEŽS, SIA L.P. JANA, Grasbergs Z/S Zilūži, Valmieras novada pašvaldībai, Latvijas Steiku Klubam, Kārlim Smiltniekam, Brenguļu Alum, Siguldas Mutes Veselības Centam, SIA Vērsis Ro, SIA Latvian Wood Houses, Naurim Miglavam un SIA Latvijas Mežs.