Saimnieku brokastīs diskutē par nozares aktualitātēm un pieejamām atbalsta iespējām

Saimnieku brokastīs diskutē par nozares aktualitātēm un pieejamām atbalsta iespējām

7. martā Matīšu Tautas namā aizvadītas jau trešās Saimnieku brokastis, kas ir kļuvušas par nozīmīgu tradīciju Valmieras novada un Vidzemes reģiona lauksaimniekiem, mežsaimniekiem, zivsaimniekiem un mazajiem ražotājiem. Pasākuma mērķis ir, vēl pirms aktīvās sezonas sākuma, sniegt informāciju par jaunākajām tendencēm un atbalsta iespējām nozarē, kā arī gūt vērtīgas atziņas kopīgās diskusijās. Šī gada pasākumu dalībnieku vidū bija nozares eksperti, kas dalījās ar svarīgākajām aktualitātēm un atbalsta iespējām gan lokālā, gan Eiropas Savienības mērogā.

Pasākumu atklāja Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks, uzsverot, ka 2024. gads pašvaldībā uzsākts ar vienotu mērķi – veicināt aktīvo uzņēmējdarbību reģionā, uzsākot darbu pie Valmieras Industriālā parka infrastruktūras izveides. Pasākuma dalībnieki uzzināja par iespējām Rūpniecības un eksporta parkā, kā arī tika aicināti izmantot preču zīmes “Radīts Valmieras novadā” sniegtās iespējas.

“Citadele” bankas ekonomists Mārtiņš Āboliņš iepazīstināja ar ekonomikas aktualitātēm, īpaši akcentējot inflācijas, resursu cenu un procentu likmju tendences, analizējot ekonomiskās situācijas ietekmi uz lauksaimniecības un mežsaimniecības nozarēm.

Latvijas Republikas 14. Saeimas deputāts, deputātu grupas lauksaimniecības attīstībai vadītājs Jānis Grasbergs detalizēti stāstīja par iespējām un izaicinājumiem, īstenojot Zaļo kursu, kā arī sniedza ieskatu aktuālajās atbalsta programmās, kas pieejamas, pateicoties valsts un  Eiropas Savienības finansējumam.

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Valmieras un Valkas konsultāciju biroju vadītāja Daiga Siliņa informēja par LLKC sniegto atbalstu lauksaimniekiem, akcentējot pieejamos resursus un programmas, kas var palīdzēt saimniecību attīstībā un modernizācijā.

Latvijas valsts mežu Rietumvidzemes meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Vilmārs Katkovskis sniedza pārskatu par meža nozares aktualitātēm 2024. gadā, uzsverot jaunās tehnoloģijas un metodikas mežsaimniecībā, kā arī izaicinājumus, ar kuriem nozare saskaras.

Pasākumā bija iespēja individuāli konsultēties ar “Citadele” banku, EDIC Vidzemes kontaktpunktiem par digitalizācijas iespējām, finanšu institūciju Altum, Lauku atbalsta dienestu, un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru. Īpašu uzmanību piesaistīja Valmieras koprades darbnīca DARE, kur dalībnieki varēja uzzināt par darbnīcas sniegtajām prototipēšanas, produktu apdrukāšanas un citām iespējām.

Prezentācijas un foto galerija pieejama Valmieras Attīstības aģentūras mājas lapā: https://developvalmiera.lv/saimnieku-brokastis-diskute-par-nozares-aktualitatem-un-pieejamam-atbalsta-iespejam/

Pasākumu organizē Valmieras Attīstības aģentūra, “Citadele” banka un Valmieras novada pašvaldība.

Informāciju sagatavoja
Justīne Skrastiņa
Valmieras Attīstības aģentūra
Biznesa atbalsta projektu vadītāja