“Dārza stāsti” Oleru muižā

Ceturtdien, 16. septembrī plkst. 10.00, Oleru muižā notiks pasākums “Dārza stāsti”, kura laikā varēs dzirdēt stāstus par vēsturiskiem dārziem un šodienas risinājumiem. Klātesošie uzzinās vēsturisko dārzu tapšanas principus un to pielietojumu mūsdienās, iepazīsies ar virtuves dārzu kultūru, gūs ierosinājumu mūsdienu dārzu tapšanai pilsētvidē, sabiedrības iesaistei kopējas telpas un gaisotnes veidošanā.

Programma

10.00 – Vēsturisko dārzu restaurācija, atjaunošana un rekonstrukcija.
Juris Zviedrāns, vēsturisko ēku eksperts, celtniecības arheologs, Tāšu muižas apsaimniekotājs.

11.00 – Virtuves dārzu arhitektūra, novietojums muižu centros, būves un augi.
Juris Zviedrāns, vēsturisko ēku eksperts, celtniecības arheologs, Tāšu muižas apsaimniekotājs.

12.00 – ainavu darbnīcas ALPS ainavu arhitektes Ilzes Rukšānes stāstījums – Sporta pils dārzu iecere, iedvesma, sabiedrības iesaiste un realizācija.

13.00 – Kafija un Tēja

13.30 – Oleru muižas dārza apskate, lauka studijas, diskusijas.

Dalība bez maksas.

Lūdzam obligāti pieteikt savu apmeklējumu līdz 14. septembrim, e-pasts  . Pieteikumā norādīt katram dalībniekam – Vārds Uzvārds/ kontakttālrunis / ir derīgs Covid-19 sertifikāts.

APMEKLĒTĀJU IEVĒRĪBAI: Pasākumu var apmeklēt personas, kas ir vakcinētas pret Covid-19 vai to pārslimojušas uzrādot atbilstošu digitālo sertifikātu ar QR kodu. Neaizmirstiet uz pasākumu paņemt līdzi personu apliecinošu dokumentu, lai būtu iespējams pārbaudīt sertifikāta atbilstību!

Aktuālā informācija par pasākumu : www.olerumuiza.lv

Uz tikšanos!

Pasākumu rīko biedrība “Oleru muiža” projekta “Dārza stāsti Oleru muižā” ietvaros, to atbalsta Vidzemes Plānošanas reģions, Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas valsts meži, Valmieras novads,  Eiropas kultūras fonds un Valmieras integrētā bibliotēka.

FOTO: Oleru muižas dārzs/ Valdis Ošiņš


Ieva Zemīte 
Biedrība “Oleru muiža”