Valmierā sadalītas 7. atklātā Latvijas Senioru volejbola čempionāta medaļas

Latvijas Senioru čempionāts volejbolā

2. martā Valmierā aizvadīts Latvijas Senioru volejbola čempionāta 2023./2024. gada sezonas trešais jeb fināla posms. Sacensībās piedalījās 29 kungu un dāmu komandas no dažādiem Latvijas reģioniem, pulcējot ap 300 dalībniekiem, kuri cīnījās par uzvaru piecās vecuma grupās. Valmieras novada komandām izdevās iegūt trīs godalgas – vienu zelta un divas bronzas.

Kopumā Valmieras novadu sacensībās pārstāvēja četras komandas četrās vecumu grupās: S45+, V40+, V50+ un V60+. Turklāt trīs vecuma grupās izdevās izcīnīt arī vietu uz goda pjedestāla. Vīru konkurencē 40+ jau trešo gadu nepārspēti palika Valmieras novada volejbolisti, aiz sevis atstājot volejbola komandu no Vecumniekiem un VK “Lazdukalns”. Par vērtīgāko spēlētāju komandas rindās tika atzīts Sandis Sprincis, bet par labāko bloķētāju – Ģirts Mārtiņsons. Zelta komandas sastāvā startēja: komandas kapteinis Janeks Ekurs, Ģirts Mārtiņsons, Mārtiņš Toms, Sandis Sprincis, Aigars Brivna, Kaspars Salmiņš, Kaspars Spriks, Aigars Kalniņš, Austris Štāls, Rinārs Teters un Sandris Kalniņš.

Pirmo reizi Latvijas volejbola čempionātā senioriem Valmieras novadu pārstāvēja arī komanda kategorijā 60+, un jau pirmajā sacensību gadā izdevās ierindoties godpilnajā 3. vietā. Vilnis Jēgers šajā vecuma grupā saņēma novērtējumu gan kā vērtīgākais komandas spēlētājs, gan labākais uzbrucējs. Komandas sastāvā: kapteinis Guntars Kampernovs, Ilgonis Brokāns, Vilnis Jēgers, Jānis Ruks, Aigars Tomsons, Uldis Blūms, Gunārs Balka, Mārtiņš Kripēns un Juris Ločmelis.

Sieviešu konkurencē komandas cīnījās par uzvaru divās vecuma grupās: 30+ un 45+. Valmieras novadu ar panākumiem pārstāvēja komanda kategorijā S45+, piekāpjoties vien Daugavpils un Rīgas komandām, izdevās izcīnīt bronzas kaluma medaļas. Par vērtīgāko čempionāta spēlētāju un labāko uzbrucēju Valmieras novada komandā tika atzīta Anita Gudrika. Bronzas komandas sastāvā startēja: komandas kapteine Sanita Mālmane, Iveta Šteindāle, Vineta Čakša, Karīna Putniņa, Inese Kirilova, Inga Skrinda un Anita Gudrika.

Šoreiz nedaudz līdz labākajam trijniekam pietrūka mūsu vīru volejbola komandai vecuma grupā 50+, kur pārākas bija komandas no Rīgas, Daugavpils un Ventspils. Komandas sastāvā startēja: Kapteinis Guntis Braslis, Guntis Rakstiņš, Jānis Galauliņš, Egons Salmiņš, Dainārs Konrāds, Sandis Grakovičs, Georgijs Korotkovs, Aleksandrs Kovaļovs, Gunārs Kvitka un Modris Riekstiņš.

Latvijas volejbola čempionāta senioriem sezona tradicionāli tiek aizvadīta trīs posmospirmais sacensību posms notika jau 2023. gada 4. novembrī Madonā, 2. posms norisinājās šī gada 13. janvārī, sacensības aizvadot divās sporta bāzēs – Aizkrauklē un Koknesē. Savukārt fināla posms norisinājās Valmierā – trīs sporta bāzēs un sešos laukumos, piedaloties komandām no dažādiem Latvijas reģioniem: Valmieras, Balvu, Kuldīgas, Madonas, Ogres, Rēzeknes, Līvānu, Jēkabpils, Mārupes novadiem, kā arī no Ventspils, Rīgas un viena komanda arī no kaimiņvalsts Lietuvas.

Turnīru organizē Latvijas Senioru komisija sadarbībā ar Latvijas Volejbola federāciju. Īpašs paldies par ieguldījumu jāsaka Latvijas Volejbola federācijas Senioru komisijas vadītājam un galvenajam sacensību koordinatoram  Jānim Ekuram un palīgiem – Jānim Kovalam, Jānim Krastiņam, Arkādijam Strodam, Pēterim Circānam, Ingai Frīdenbergai, Jevgēnijai Dedelei.

Foto autors: Arvis Ertmanis