Jāņa Daliņa stadionā noskaidroti pirmie šī gada Latvijas čempioni soļošanā un daudzcīņās

Latvijas čempionāts telpās

27. un 28. janvārī Jāņa Daliņa stadiona vieglatlētikas manēžā aizvadītas 53. Latvijas čempionāta sacensības telpās. Par 2024. gada Latvijas čempionu tituliem un čempionāta medaļām septiņcīņā un pieccīņā sacentās pieaugušie, juniori (U20) un jaunieši (U18, U16, U14), savukārt Latvijas čempionātā soļošanā pie starta līnijas stājās vairāk nekā 50 dalībnieki piecās vecuma grupās. Mājiniekiem sacensībās izcīnītas trīs medaļas – 1 zelta un 2 bronzas godalgas. Šī gada pirmie Latvijas čempioni saņēma jaunā dizaina Latvijas čempionātu medaļas.

5000 m soļojumā vīriešiem, nepiedaloties šobrīd Latvijā labākajam soļotājam, valmierietim Arnim Rumbeniekam, par čempionu jau otro reizi (arī 2020.g.) kļuva soļotājs Raivo Saulgriezis ar rezultātu 20:52,12. Sieviešu konkurencē 3000 m soļojumā pie trešās uzvaras (arī 2020. un 2022.g.) tika Modra Liepiņa (VK ”Lielais ciems) ar rezultātu 14:42,87. Valmieras Sporta skolas audzēkne Ketrina Kuzņecova ieguva augsto 3. vietu 3000 m soļošanā U18 vecuma grupā.

Par Latvijas čempionu daudzcīņās telpās pirmo reizi kļuva Valmieras Sporta skolas treneris Reinis Krēgers. Reinis ar 5542 p sasniedza arī šosezon labāko rezultātu savā vecuma grupā. Sievietēm ļoti spraigā cīņā trešo gadu pēc kārtas par Latvijas čempioni kļuva šīs sezonas līdere Gerda Kerija Dreimane (Bauska). Savukārt bijusī Valmieras Sporta skolas un Augstas klases sportistu sagatavošanas centra (AKSSC) sportiste Kristīne Siksaliete izcīnīja 3. vietu pieccīņā pieaugušo konkurencē.

No Valmieras Sporta skolas audzēkņiem veiksmīgi startēja un tikai nedaudz aiz goda pjedestāla palika: Maksims Pavlovs (U18), septiņcīņā ierindojoties 4. vietā, Daniela Kužuma (U14), sacensības pieccīņā noslēdzot 5. vietā un Patriks Gaigals (U14), iegūstot 5. vietu pieccīņā.

Apsveicam un lepojamies ar Valmieras Sporta skolas audzēkņu panākumiem un treneri Reini Krēgeru, kurš ar savu piemēru iedvesmo noticēt saviem spēkiem arī jaunajiem sportistiem!

Foto: Guntis Bērziņš / Latvijas Vieglatlētikas savienība