Valmierā būs iespēja izmantot izšūšanas mašīnu un apgūt tās lietošansa prasmes

Jauna izšūšanas iekārte koprades darbnīcā DARE

Valmieras koprades darbnīca DARE, projekta “Uzņēmējdarbība Vidzemē” ietvaros, ir tikusi pie jaunas iekārtas – izšūšanas mašīnas “Brother PR-680W”. Šī iekārta tika iegādāta, lai darbnīca ar savu iekārtu piedāvājumu kļūtu pieejamāka Valmieras novada iedzīvotājiem, mājražotājiem un uzņēmējiem. DARE komanda šo redz kā nozīmīgu atspēriena punktu, kas ļaus mazajiem uzņēmējiem  ātrāk un veiksmīgāk nonākt līdz sava produkta gala idejai, pirms domāt par šīs iekārtas iegādi pašiem, lai veiktu produkta ražošanu vairumā. Protams, iekārtu izmantot tiek aicināts arī jebkurš cits interesents, lai to izmantotu saviem personīgajiem radošajiem projektiem.

2024. gada 20. janvārī, DARE telpās (Purva ielā 12, Valmierā), norisināsies iekārtas atklāšanas un iepazīšanas pasākums, kā laikā dalībnieki varēs apgūt pamata zināšanas darbam ar izšūšanas mašīnu, uzdot visus interesējošos jautājumus ekspertam un dzirdēt arī kādu pieredzes stāstu par to, kā hobijs pārtop biznesā. Ja arī Tev ir interese šādā pasākumā piedalīties, aizpildi anketu un DARE janvāra sākumā nosūtīs plašāku informāciju . Pasākuma apmeklējums ir bez maksas.

Pēc 20. janvāra, DARE mājaslapā www.darevalmiera.lv , sadaļā iekārtas, varēs pieteikt datumu un laiku, lai nāktu individuāli pie iekārtas strādāt. Iekārtas izmantošana būs bez maksas, savukārt par izmantotajiem materiāliem un tehnisko darbinieku veikto konsultāciju tiks piemērota atsevišķa samaksa.

Koprades darbnīca DARE ir kā atvērta tipa prototipēšanas darbnīca, kas ir pieejama ne tikai jaunajiem un esošajiem uzņēmējiem, bet ikvienam interesentam, kurš vēlas attīstīt savu hobiju nākamajā līmenī vai vienkārši darboties radošā vidē savam priekam. DARĒ ir pieejamas dažāda iekārtas, sākot no šujmašīnas, overloka, krūžu un auduma apdrukas iekārtām, līdz pat CNC frēzei, lāzergriezējam un foto studija, radīto prototipu vai personīgo projektu iemūžināšanai. Pieteikt laiku darbam pie iekārtām interesenti joprojām tiek aicināti DARE mājaslapā www.darevalmiera.lv, vai zvanot t.29367607 un rakstot darbnīcai. Tāpat, aicinām sekot līdzi jaunumiem  DARE sociālajos medijos un ceram uz pavisam drīzu tikšanos!

Projektu “Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Vidzemes plānošanas reģionā” (Uzņēmējdarbība Vidzemē) no 2021. gada 21. jūnija līdz 2024. gada 30. aprīlim īsteno Vidzemes uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Elverumas pašvaldību Norvēģijā programmā “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība”, ko līdzfinansē Islande, Lihtenšteina un Norvēģija, izmantojot EEZ grantus.

Informāciju sagatavoja:

Dina Linda Mīlberga,

DARE