Eiropas 2.studentu čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā Edgars Jurkāns izcīna zeltu

27.augustā dramatiskā un taktiskā cīņā Eiropas studentu čempiona titulu 2.kontinenta studentu kausā Francijā, Merignacā 66 kg kategorijā kopā ar treneri Andreju Rožlapu izcīnīja Valmieras Spēka pasaules sportists, Latvijas Lausaimniecības universitātes students Edgars Jurkāns.

Sportistam šis bija septītais starptautiskais starts. Vairākas reizes atlēts ir bijis nieka tiesas attālumā no zelta godalgas, kas nu šoreiz beidzot izcīnīta.

Edgars neuzrādīja mūža labākos rezultātus, taču labāko cīņas sparu un rakstura stingrību gan. Pietupiens – 175 kg (mazais sudrabs), spiešana – 132,5 kg (mazais zelts), vilkme – 202,5 (mazais sudrabs), summa – 510 kg.

Edgars Jurkāns pēc starta atzīst, ka paceltais svars nav augstākais rezultāts viņa kā sportista karjerā, bet ar savu sniegumu viņš ir apmierināts. “Lai sagatavotu sevi jauniem personīgajiem rekordiem, gatavošanās šāda līmeņa sacensībām aizņem ļoti daudz laika un enerģijas, bet apvienot to ar studijām un pilnas slodzes darbu ir gandrīz neiespējami. Toties beidzot arī pēc mana starta skanēja Latvijas himna, man stāvot uz augstākā goda pjedestāla,” priecājas sportists.

Informāciju sagatavoja:
Inita Savicka,
Latvijas Pauerliftinga federācijas sabiedrisko attiecību speciāliste