Naukšēnu Cilvēkmuzejs līdz 25. septembrim aicina piedalīties foto akcijā „Saglabā mirkli vēsturei”

Naukšēnu Cilvēkmuzejs aicina līdz 25.septembrim iedzīvotājus iesaistīties foto akcijā „Saglabā mirkli vēsturei”. Akcijas mērķis ir iesaistīt iedzīvotājus skaistu, interesantu fotogrāfiju radīšanā Covid – 19 ierobežojumu laikā (ievērojot noteiktos ierobežojumus), aktīvi pavadot laiku, pamanot ikdienā nepamanāmo, noķerot mirkļus Naukšēnu un Ķoņu pagastos, līdz ar to saglabājot vizuālas liecības par 2020./2021.gadu. Foto akcijā var piedalīties jebkura persona neatkarīgi no vecuma, nodarbošanās un profesionālajām fotografēšanas iemaņām, iesniedzot pieteikumu atbilstoši šim nolikumam.

Pieteikumus, kas sastāv no fotogrāfijām un pieteikuma anketas (pielikumā), iesniedz elektroniski uz e-pastu: , ar norādi „Foto akcijai” līdz 2021. gada 25. septembrim plkst. 24:00. Viens autors drīkst iesniegt ne vairāk kā 3 fotogrāfijas.


Savukārt akcijas noslēgumā Naukšēnu Cilvēkmuzejs 2021. gada oktobrī organizēs foto izstādi, kurā apkopos 30 labākās iesniegtās fotogrāfijas. Turklāt tā tiks veidota kā ceļojošā izstāde. Interneta vietnēs tiks parādītas visas iesniegtās fotogrāfijas, kuras atbilst akcijas nolikumam.

Godalgoto vietu ieguvējus apbalvo ar naudas balvām (pēc nodokļu nomaksas): pirmās vietas ieguvējs saņems 100 EUR, otrās vietas ieguvējs 80 EUR, bet trešās vietas ieguvējs 60 EUR. Muzejs piešķirs arī simpātiju balvu.


Būsim aktīvi, lai mūsu fotogrāfijas saglabājas kā vēstures liecības par 2020. un 2021.gadu!