Atpakaļ
Aktualitātes / Norišu kalendārs / Koncerti Kokmuižas svētkos

Koncerti Kokmuižas svētkos

Kokmuižas svētkos, 9. septembrī, uz skatuves no plkst. 12.00 norisināsies Mākslas pikniks.

  • Plkst. 12.00–12.40 svētku ieskandināšana ar Rūjienas Kultūras nama pūtēju orķestri “Tālavas taurētājs”, diriģents Gvido Brenčevs.
  • Plkst. 13.00–14.00 – grupas “Sunny Groove Dixie” koncerts.
  • Plkst. 14.30–15.30 aicinām uz grupas “The Coco’nuts” koncertu.
  • Plkst. 16.00–17.00 skanēs dziesmas kopā ar latviešu mūzikas duetu “Čipsis un Dullais”.
  • Plkst. 20.00–21.15 aicinām uz vakara koncertu ar grupu “Tautumeitas”, piedaloties arī deju grupai “Baltā”.
  • Plkst. 21.30–01.30 būs balle kopā ar grupu “Ceļojums”.

Savukārt plkst. 17.00 Kokmuižas senajā saimniecības ēkā “Kokmuiža” uzstāsies Katrīna Gupalo ar Imanta Kalniņa dziesmu programmu “7 skumjas zvaigznes”.

Grupu apraksti:

Diksilends „Sunny Groove Dixie” ir vienīgais Latvijā profesionāli un aktīvi muzicējošais New Orleans Stomp Dixie stila diksilends. Diksilendā apvienojušies seši mūziķi, spilgti Latvijas pūšaminstrumentālisti un sitaminstrumentālisti. Diksilends aktīvi muzicē un popularizē kvalitatīvu tradicionālo džeza mūziku. Diksilends ir kolektīva māksla, kolektīva improvizācija, turklāt tas ir agrīnais džeza stils, jo arī džezā ļoti svarīgs kolektīvais improvizācijas process. Sunny Groove Dixie ideja par diksilenda veidošanu radās strādājot kopā Jānim Retenajam un Edmundam Brīvkalnam pie Normunda Rutuļa CD “Vēlreiz mājās”. Diksilends ir guvis izcilus panākumus un ir publikas augsti novērtēti Eiropas nozīmīgos diksiledu mūzikas festivālos Čehijā, Polijā un Lietuvā.

Diksilenda mūziķi:

  • Edmunds Brīvkalns – klarnete, saksofons, padomdevējs;
  • Jānis Retenais – tuba, sosaphone;
  • Artūrs Bērziņš – trombons.

The Coco’nuts sastāvā muzicē sešas radošas un spilgtas personības, kuras vieno draudzība un mīlestība pret mūziku. Grupas daiļradē tiek variēts ar fanka, indī, blūzroka un alternatīvā džeza mūzikas žanriem. Līdzšinējā grupas darbībā muzicēts ne mazums vietējos, kā arī ārvalstu festivālos un pasākumos, bet grupas īstā maģija slēpjas dzīvajos koncertos.

Tautumeitas savā mūzikā izmanto latviešu tautasdziesmas un melodijas, veido spēcīgas harmonijas un caurvij dziesmas ar mūsdienīgiem pavadījumiem. Tautumeitu koncerts ir krāšņs piedzīvojums ar deju horeogrāfijām, spēcīgiem ritmiem un līksmu kopā dziedāšanu. Muzikālo tēlu papildina tērpi, kuros satiekas tautastērpu elementi ar mūsdienīgām detaļām un iespaidīgiem kroņiem, pasvītrojot to, cik tuvs ir futūristiskais un tradicionālais. Jaunākis grupas albums“Skrejceļš” parāda mūsdienīgu tautas dziesmu dažādās škautnes – sākot ar uzmundrinošo kopdarbu ar Renāru Kauperu “Muoseņa” un smeldzīgo Ukrainas tautai veltīto “Rūžiņu duorziņā”, līdz mūsu senču enerģijas uzlādētajai “Ritual”.

Plašāka Kokmuižas svētku programma šeit.