Valmiera gatavojas gaidāmajai FIBA Pasaules kausa izcīņai basketbolā

Basketbola fanu zona Valmierā

No 25. augusta līdz 10. septembrim Valmierā, stāvlaukumā aiz t/c “Valleta” būs iespēja sekot FIBA Pasaules kausa spēļu tiešraidēm Basketbola fanu zonā, kas pirmo reizi pārcelsies ārpus Rīgas. Savukārt laukumā pie Valmieras Kultūras centra Latvijas valstsvienības spēles tiešraidē pārraidīs uz lielā ekrāna.

Šī gada FIBA Pasaules kausa izcīņā piedalīsies 32 valstis. Latvijai tā būs debija Pasaules kausā, gluži tāpat kā Kaboverdei, Gruzijai un Dienvidsudānai. Šādu vēsturisku brīdi nedrīkst laist garām un tieši tāpēc Latvijas Fanu organizācija sadarbībā ar Valmieras novada pašvaldību, basketbola klubu Valmiera Glass VIA, Bertānu Valmieras Basketbola skolu, AS Valmieras stikla šķiedra, SIA “Valmiermuižas alus”, gaļas nams “Ādaži”, ADB “Gjensidige Latvija”, AS “AJ produkti” un citiem Latvijas fanu atbalstītājiem laika posmā no 25. augusta līdz 10. septembrim vienos visus Valmieras novada un visas Latvijas fanus vienuviet uz FIBA Pasaules kausa spēļu tiešraidēm basketbola fanu zonā zem plašās un mājīgās “Betsafe” fanu telts jumta. Atklāšanas dienā visus klātesošos līdzi just gribētājus ar dziesmām uzmundrinās Horens Stalbe. Visas dienas garumā būs iespēja piedalīties atbalstītāju konkursos un balvu izspēlēs, tikties ar Valmiera Glass VIA basketbola kluba spēlētājiem un pārstāvjiem.

Valmieras novada pašvaldības domes priekšēdētājs Jānis Baiks par gaidāno Fanu zonu Valmierā: “Valmiera mīl basketbolu un es aicinu visiem kopā līdzi just Latvijas valstsvienībai šajās vēsturiskajās Pasaules kausa izcīņas spēlēs! Zvaigžņotajā izlasē ir arī trīs mūsu novadnieki – Dāvis un Dairis Bertāni, kā arī Rolands Šmits, tādēļ sekot līdzi katrai spēlei mums ir vēl jo īpašāk un svarīgāk. Kopā būsim spēks, kas sasniedz komandu arī Indonēzijā!”

“Fanu telts visus 16 tās pastāvēšanas gadus ir bijusi vieta Rīgā, kur kopā sanākt un svinēt sporta notikumu svētkus ne vien sporta entuziastiem, bet gan visai ģimenei kopā. Šīs sajūtas, emocijas un kopā būšanas prieku vēlējāmies aizvest arī aiz Rīgas robežām, tāpēc esam pateicīgi par to, ka šī gada ģenerālsponsors “Betsafe” mūs atbalstīja, Jānis Baiks ar Valmieras domes komandu deva mums zaļo gaismu un Latvijas augstākās divīzijas basketbola klubs Valmiera Glass VIA nāca talkā ar organizēšanu, lai mums būtu iespēja kopā ar Valmieru just basketbola svētkus”, saka Latvijas Fanu organizācijas pārstāvji Dinārs Kvedovs un Ina Aišpure.

Tiekamies Basketbola fanu zonā Valmierā jau šo piektdien 25. augustā no plkst. 11.00, svinīgā atklāšana notiks plkst. 11.30, bet jau plkst. 12.15 sāksies pirmās Latvijas izlases spēles translācija pret Libānas valstsvienību. Blakus fanu teltij laukumā pie Valmieras Kultūras centra Latvijas izlases spēles tiešraidē pārraidīs arī uz lielā ekrāna. Aicinām skatītājus parūpēties par sēdvietām! Atspirdzinošus dzērienus un uzkodas būs iespēja iegādāties fanu zonā.

Nākamās Latvijas valstsvienības spēles gaidāmas jau 27. augustā plkst. 16.30, kur mūsu komanda sacentīsies ar Francijas izlasi, bet 29. augustā plkst. 16.30 kopā jutīsim spēlei pret Kanādas basketbola valstsvienību.