Svētki Valmieras novada Plāņos “Zem ozola kuplajiem zariem”

Kopš 2017. gada bijušajā Strenču novadā (tagad Valmieras novadā) notiek Novada dienas, veidojot atsevišķus pasākumus Strenčos, Sedā, Plāņos un Jērcēnos. Šajos pasākumos tiek uzsvērta katras vietas identitāte, vietējās kopienas vajadzības un vēlmes. Pasākumi notiek vasaras sezonā no maija līdz septembrim. Ikvienā vietā šie pasākumi ir liels notikums ar bagātīgu programmu.

Plāņu diena “Zem ozola kuplajiem zariem” šogad notiks 4. septembrī. No plkst. 17.00 tautas namā varēs aplūkot fotogrāfiju izstādi “”Plāņu vēsture laiku lokos”, kas tapusi sadarbībā ar Plāņu pagasta bibliotēku. Šogad aprit 345 gadi, kopš pirmo reizi vēsturē minēts Plāņu vārds. Tas notika 1676.gadā, kad Trikātas pilsnovada valdnieki grāfi Oksenstjerni, iznīcinot trīs zemnieku mājas – Plāni, Strēli, Sēpuru, uz šo māju zemēm dibina jaunu muižu, nosaucot to par Plāņu muižu. Plāņu centrā saglabājušās kādreizējās muižas ēkas, vienā no tām šobrīd atrodas Plāņu tautas nams.

Pasākums turpināsies ar Valmieras novada pašdarbības kolektīvu atvērto mēģinājumu, tajā piedalīsies gan pašmāju pašdarbības kolektīvi gan tuvāki un tālāki ciemiņi.

Programmu kuplinās dziedātāja un dziesmu autore Sabīne Berezina, Viņu pavadīs ģitārists Pēteris Upelnieks. Pasākuma organizatori sola sarūpēt romantisku vakara noskaņu.

Kad saule norietēs un satumsīs vakars, ap plkst. 20.00, skatītāju acis priecēs “Fire Spirit” uguns šovs – žonglēšana ar degošām lāpām un degošu zizli.

Dienas gaitā varēs nobaudīt vietējās uzņēmējas ražojumus kafejnīcā “Anitas gardumi”.

Organizatori aicina pasākuma apmeklētājus būt atbildīgiem, ievērot visus valstī noteiktos ierobežojumus un, ierodoties uz pasākumu, uzrādīt derīgu Covid – 19 sertifikātu kopā ar personu apliecinošu dokumentu vai apliecinājumu par negatīvu testu.

Lai skaisti svētki, patīkamas tikšanās un priecīgas atkalredzēšanās!

Foto – Uģis Brālēns, Jaunklidža saieta nams, Plāņu pagastā