Sendienās Kokmuižā saimniekoja ar vērienu, bija savas dzirnavas, pienotava, degvīna dedzinātava un alus brūzis. Uz vietas tika sarūpēts viss nepieciešamais gan ikdienas kungu un saimes galdam, gan smalkām “riktēm” – tā reiz sauca ēdienus hedoniskās dzīrēs. Ļaudis brūvēja, medīja, zvejoja un rīkoja varenas dzīres!
Šogad, 9. septembrī, Kokmuižas svētku laikā tuvi un tāli ciemiņi varēs degustēt, baudīt, cienāties un iepazīties ar gardām muižnieku receptēm, ēdieniem un dzērieniem, ko iespējams pagatavot dabā, izmantojot meža veltes un citus dabas labumus. Ikvienās svinībās piedienas ievērot labas manieres, tādēļ dalīsimies ar galda etiķetes un noformējuma knifiem un izzināsim etiķetes nozīmi arī dažādās citās jomās.
Labos muižas svētkus jābūt ne tikai bagātīgai un daudzveidīgai norišu programmai, bet arī brangam muižas tirgum un andelei, tālab agrāko laiku godību varēs sajust arī 9. septembrī no plkst. 10.00-16.00 muižas tirgū, kurā pulcēsies liels skaits tirgotāju ar dažnedažādākajiem labumiem.
Tirgotājus – mājražotājus un amatniekus – aicinām pieteikties līdz 18. augustam, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu. Lūgums rūpīgi iepazīties ar tirdziņa nolikumu. Priekšroka tiks dota Valmieras novada tirgotājiem.
Papildu saziņai par tirdziņa norisi: Valmieras Kultūras centra kultūras projektu vadītāja Sintija Milberga, e-pasts , tālrunis 20436868.