Valmieras novads – līderi vakcinācijā pret Covid-19

Vakcinācija pret Covid-19 vīrusu

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra sniegto informāciju pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmuši 49% Valmieras novada iedzīvotāju, sasniedzot augstāko vakcinācijas aptveres rādītāju Latvijā.

Kā iepriekš ziņots, Valmieras novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs vakcinējušies 69,80% pedagogu, kas ir par nepilniem astoņiem procentiem vairāk salīdzinājumā ar pedagogu vakcinācijas aptveri Latvijā. Plašāka informācija šeit.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valmieras novada Strenčos norisinājās izbraukuma vakcinācija, kur šo iespēju izmantoja 137 iedzīvotāji. Kopumā nedēļas nogalē izbraukuma vakcinācijās 10 pašvaldībās iespēju vakcinēties pret Covid-19 izmantoja 1536 cilvēki, kas ir lielākais skaits salīdzinājumā ar visām iepriekš veiktajām 35 izbraukuma vakcinācijas reizēm gadatirgos un pilsētas svētkos.

12. augustā vakcinācijas centrā, kas atrodas Valmieras kultūras centrā, vakcinācijai pret Covid-19 tiks izmantotas Spikevax (Moderna) vakcīnas, kuras otrā deva saņemama pēc 28 dienām. Tālrunis informācijai: 25487185.

Savukārt 18. augustā Vidzemes slimnīcas poliklīnikā notiks vakcinācija ar Vaxzeveria (AstraZeneca) vakcīnām – būs iespēja saņemt vakcīnas otro devu vai uzsākt vakcināciju ar šīs vakcīnas pirmo devu. Pieteikšanās, zvanot pa tālr. 64202601, 64202603.

Vakcīnas pret Covid-19 iedzīvotāji var saņemt arī pie ģimenes ārstiem, ārstniecības iestādēs, liela mēroga vakcinācijas centros un vakcinācijas punktos tirdzniecības centros, kuru darbības dienu grafiks, kā arī vakcīnu saraksts, kas tajos pieejams, atrodams šeit. Šī tabula tiek atjaunota reizi nedēļā pirmdienās līdz plkst. 10.00. Pierakstīties vakcīnas saņemšanai var manavakcina.lv un pa tālruni 8989.

Atbildes uz iedzīvotāju visbiežāk uzdotajiem jautājumiem par vakcināciju pret Covid-19, kā arī dažādu ražotāju vakcīnām šeit, par digitālo sertifikātu šeit.